Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Žiar vlasmi nie plešou

Podporu rastu vlasov a problémy s vypadávaním môžete vyriešiť olejom na vlasy. Ten zároveň prispieva k celkovej regenerácii vlasových vlákien, zabraňuje lámaniu vlasov a dodáva im zdravý a lesklý vzhľad. Preto by mal byť súčasťou každodennej starostlivosti o vlasy. Nižšie si povieme, kedy treba používať olej na vlasy aj ako funguje a poradíme vám, ako si vybrať ten najlepší.

Obsah článku:
Čo je to olej na vlasy
Kedy siahnuť po oleji na vlasy
Pomôže olej na suché vlasy?
Rozdiel medzi klasickým a suchým olejom na vlasy
Ako funguje olej na vlasy
Podľa čoho si vybrať olej na vlasy
Ako sa vyrába olej na vlasy Plushair
Aké sú alternatívy pre olej na vlasy

Čo je to olej na vlasy

Na začiatok trochu teórie. vypadávaním , suchosťou či poškodením vlasov.

Kedy siahnuť po oleji na vlasy

Olej na vlasy môžete používať kedykoľvek. Iba tak, aby ste predišli štiepeniu končekov alebo preto, aby ste im dodali lesk. Kedy je však aplikácia oleja na vlasy nutnosťou?

7 dôvodov, prečo používať olej na vlasy:

  1. Suché a poškodené vlasy
  2. Mastné vlasy
  3. Vypadávanie vlasov
  4. Vlasy bez lesku
  5. Lupiny
  6. Suchá a svrbivá pokožka hlavy
  7. Vlasy bez objemu

Pomôže olej na suché vlasy?

Suché vlasy po výžive priamo volajú. Je to ako s kvetinami. Ak ich polejete, ožijú. Suchá pokožka hlavy tiež určite ocenia, ak sa jej dostane štipka pozornosti.

9 olejov, ktoré sú vhodné pre suché vlasy:

  1. Olivový
  2. Avokádový
  3. Arganový
  4. Mandľový
  5. Jojobový
  6. Kokosový
  7. Makamidový
  8. Konopný
  9. Tekvicový

Väčšina z týchto olejov prináša aj iné benefity. Pôsobí proti lupinám, vypadávaniu či proti lámaniu, takže jednou ranou zabijete viac múch. ( Zdroj )

Rozdiel medzi klasickým a suchým olejom na vlasy

Pokiaľ používate olej na vlasy, alebo ste zatiaľ len uvažovali o tom, že si nejaký zaobstaráte, určite ste sa stretli s výrazom „suchý olej“. Rozdiel medzi klasickým a suchým olejom na vlasy však nespoznáte voľným okom. Suchý olej totiž v skutočnosti nie je suchý. Tento názov si zaslúžil vďaka tomu, ako sa chová po aplikácii. Zatiaľ čo klasický olej zanecháva vlasy mastné (mokré), suchý olej na pokožke a vlasoch rýchlo schne , takže nezanecháva mastnú textúru . ( Zdroj ) Tajomstvo sa ukrýva v zložení. Klasický olej obsahuje silikóny, preto vlas skôr obalí, než sa vstrebe, pretože je ťažký. Naopak, suchý olej je ľahký, čo mu umožňuje preniknúť do štruktúry vlasu . ( Zdroj ) 

Oleje, ktoré označujeme za suché:

  • Hroznový
  • Šípkový
  • Jojobový
  • Slnečnicový
  • Avokádový

Ako funguje olej na vlasy

Nanesiete si olej na vlasy a potom pozorujete, že sú jemnejšie, vyživené a poddajné. Čo sa však deje medzi tým? Olej obsahuje mastné kyseliny, ktoré pomáhajú nahradiť lipidy vo vlasoch. Tie sa strácajú v dôsledku chemického ošetrenia vlasov, stylingu alebo znečistenia. Lipidy zaisťujú zdravý a lesklý vzhľad vlasov. Olej vám pomôže aj pri krepovitých a suchých vlasoch a tiež môže vyriešiť problém s ich vypadávaním, dokonca aj s alopéciou . Za všetkým stoja vitamíny a minerály obsiahnuté v olejoch. ( Zdroj ) 

Podľa čoho si vybrať olej na vlasy

Rovnako ako pri výbere bežnej vlasovej kozmetiky ( šampón , kondicionér, balzam), aj pri olejoch platí, že by ste sa mali zamerať na určenie. To znamená, že ak máte suché a lámavé vlasy, vyberiete si olej, ktorý im navráti lesk a silu a problém s vypadávaním vlasov vyrieši olej, ktorý ich posilní od korienkov . Okrem určenia sa oplatí sledovať aj zloženie. Niektoré oleje na vlasy totiž obsahujú viac účinných látok a olejov v jednom, čím môžete dosiahnuť lesk a vitalitu a zároveň sa zbavíte napríklad lupín či rednutia vlasov. Vyššie sme si povedali, ktoré oleje sú vhodné na suché vlasy. Prečítajte si ďalšie tipy na oleje, ktoré vám môžu pomôcť vyriešiť vaše problémy.

Olej na mastné vlasy – jojobový olej, arganový olej, mandľový olej, olej zo semien červeného melónu, tea tree olej

Olej proti vypadávaniu vlasov – olivový olej, pšeničný olej, mandľový olej, olej zo semien mrkvy, tekvicový olej, rakytníkový olej, marhuľový olej, zázvorový olej, rozmarínový olej, ricínový olej, olej zo semien manga

Olej na rast vlasov – olivový olej, kokosový olej, ricínový olej, avokádový olej, rozmarínový olej, tekvicový olej, olej zo semien červeného melónu, olej zo semien mrkvy, olej zo semien manga, šalviový olej, zázvorový olej, pšeničný olej

Vlasy bez lesku – kokosový olej, mandľový olej, makadamiový olej, konopný olej

Lupiny – olivový olej, kokosový olej, ricínový olej, mandľový olej, olej zo semien červeného melónu, rozmarínový olej

Kučeravé vlasy olivový olej, ricínový olej, kokosový olej, mandľový olej

Vlasy bez objemu – konopný olej, kokosový olej, levanduľový olej ( Zdroj )

Ako vidíte, niektoré oleje majú viac účinkov. Ak sa teda zameriame na vypadávanie vlasov a podporu ich rastu, vyberte si niektorý z uvedených olejov, alebo sa môžete rozhodnúť aj pre komplex . Ako príklad takého vlasového prípravku je Hair Growth Oil od Plushair. Ten obsahuje všetky potrebné oleje a vytvára tak dokonalý súhrn účinných látok . Spomenieme napríklad tekvicový olej . V roku 2014 uzrela svetlo sveta štúdia, ktorá skúmala účinnosť tekvicového oleja na rast vlasov u mužov s androgénnou alopéciou. Ukázalo sa, že tekvicový olej blokuje účinok 5-alfa reduktázy . (rast vlasov má aj ricínový olej . ( Zdroj )) Okrem olejov v ňom nájdete aj extrakt z aloe vera . Táto rastlina bojuje aj proti lupinám, mastným vlasom a vypadávaniu.

Ako sa vyrába olej na vlasy Plushair

Pokiaľ sa nakoniec rozhodnete pre Hair Growth Oil od Plushair , nezaškodí, ak budete vedieť, ako sa vyrába. Nie je žiadnym tajomstvom, že výrobca čerpá z prírody . Kvalita je na prvom mieste, preto sa všetky oleje obsiahnuté v tomto prípravku lisujú za studena . Čo to znamená? Pri ich výrobe nie sú suroviny nijako tepelne upravované. Takýmto spôsobom sa zachovajú cenné živiny a mastné kyseliny v ich prirodzenej forme. Semená sa lisujú v celku. Po vylisovaní sa olej prefiltruje, čím sa zbaví pevných nečistôt, ktoré sa doň dostali počas lisovania. Ide najmä o zvyšky semien, ktoré by mohli komplikovať použitie oleja. V oleji sa nachádza aj vosk, ktorý pri nízkej teplote kryštalizuje. Preto sa musí výrazne schladiť, aby sa dal tiež odfiltrovať. Výsledkom je 100% čistý a prírodný olej , ktorý zvykne byť označovaný aj ako panenský . Rovnakým spôsobom sú spracované aj ostatné zložky oleja na vlasy, teda zázvor, aloe vera či ricín. Konzervačné látky sú samozrejme nežiaduce, takže v ňom žiadne nenájdete.

Názvy na balenie, ako etylhexyl palmitát a kaprínový triglycerid vás tiež nemusia odrádzať, pretože aj napriek tomu, že znejú chemicky, sú čisto prírodné. Etylhexyl palmitát sa získava z kyseliny palmitovej, čo je mastná kyselina prirodzene sa vyskytujúca v rastlinách. Má za úlohu spájať a zmäkčovať jednotlivé zložky, aby boli ľahšie roztierateľné. Okrem toho prispieva k hladšiemu a mladšiemu vzhľadu pokožky. Kaprinový triglycerid zase zamyká hydratáciu v pokožke. Vzniká zlúčeninou mastných kyselín s glycerínom. S touto zložkou sa v prírodnej BIO kozmetike stretnete veľmi často.

Nižšie si môžete pozrieť krátke video, ako sa vyrába arganový olej, ktorý je súčasťou HAIR GROWTH OIL.

https://www.youtube.com/watch?v=Yj_WnC-ZNO4

Aké sú alternatívy pre olej na vlasy

Pokiaľ z nejakého dôvodu nechcete alebo nemôžete používať oleje na vlasy, máte možnosť objaviť účinky aj iných prípravkov. Vypadávanie vlasov v dnešnej dobe dokážeme účinne eliminovať napríklad pomocou samostatný článok . Ak hľadáte niečo vo forme šampónu , výbornou alternatívou je aj Ginger Shampoo . Svojím prírodným zložením vás určite osloví.