Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Žiar vlasmi nie plešou

Vyskúšali ste recepty na rast brady, ktoré mali zaručene pomôcť? Niet divu, že ste sa sklamali. Časté holenie naozaj neovplyvňuje jej rast. Potrebuje totiž živiny, nie zásahy žiletkou. Preto je olej na rast brady čoraz vyhľadávanejší. Avšak, nie je olej ako olej. Aké zloženie by mal mať, aby priniesol viditeľné výsledky?

Obsah článku:
Príroda nadovšetko
Keď nejde len o dizajn
Olej na rast brady nie je len jeden
Zázvorový olej
Arganový olej
Tekvicový olej
Ricínový olej
Olej z pšeničných klíčkov
Olej zo semien mrkvy
Maslo zo semien manga
Neobyčajný olej na rast brady

Príroda nadovšetko

Vlasy na tvári, rovnako ako tie na hlave, ocenia prírodnú starostlivosť. To znamená, že čím menej chemických látok obsahuje vaša kozmetika, tým lepšie. To platí aj v prípade oleja na rast brady. Pri oleji však ide o prísnejšie požiadavky, čo sa týka kvality. V prvom rade by mal byť lisovaný za studena, aby sa zachovali všetky jeho živiny. 

Keď nejde len o dizajn

Následne sa treba zamerať aj na balenie. Je dôležité, aby bol obsah chránený pred UV svetlom, ktoré by mohlo spôsobiť jeho oxidáciu a znehodnotenie, takže by mal byť v tmavej fľaštičke. Materiál taktiež zohráva veľkú rolu. Najlepšie je sklo, pretože sa z neho neuvoľňujú chemikálie ako z plastu. 

Olej na rast brady nie je len jeden

A čo druh oleja? Ktorý je ten najlepší? Existuje množstvo olejov, ktoré sú schopné podporiť rast brady. Aby ste teda nemuseli robiť kompromisy, vyberte si taký, ktorý ich obsahuje hneď niekoľko. Napokon, kombináciou viacerých aktívnych látok môžete získať rýchlejší nástup účinku.

Zázvorový olej

zázvor

Jedným z najúčinnejších olejov na rast brady je zázvorový. Hlavnou zložkou zázvoru je gingerol, ktorý zlepšuje krvný obeh, čím podporuje zásobovanie folikulov živinami a kyslíkom. Zároveň má protizápalové, antimikrobiálne a antioxidačné vlastnosti, čo tiež prispieva k zdravému rastu brady. Zázvorový olej obsahuje aj vitamíny, minerály a esenciálne mastné kyseliny.

Arganový olej

Antioxidanty, ktoré chránia pred poškodením voľnými radikálmi, nechýbajú ani arganovému oleju. Navyše, obsahuje aj vitamín E. Ten je pre rast brady a fúzov, ale tiež vlasov, veľmi dôležitý. Arganový olej pomáha nielen s rastom, ale aj so vzhľadom. Keďže predchádza lámaniu vlasov, je najlepším adeptom na dosiahnutie zdravo vyzerajúcej brady.

Tekvicový olej

tekvicové semienka

Ak olej na rast brady obsahuje aj tekvicový olej, s najväčšou pravdepodobnosťou ide o vysokokvalitný produkt. Je totiž bohatým zdrojom vitamínov A, E, K a zinku. Obsahuje aj omega-3 a omega-6 mastné kyseliny, ktoré zabezpečujú hydratáciu a výživu pokožky, čo je pre zdravie vlasových folikulov nevyhnutnosť. 

Ricínový olej 

Obsahuje vysoké množstvo kyseliny ricínolejovej. Má skvelé protizápalové a antimikrobiálne vlastnosti. Zo zdravej a čistej pokožky rastie zdravá brada. Ricínový olej má tiež hydratačné schopnosti, takže zabraňuje lámaniu vlasov. Podobne ako zázvorový olej, aj ricínový stimuluje cirkuláciu krvi v koži a obsahuje antioxidanty.

Olej z pšeničných klíčkov

pšenica

Tento olej obsahuje vysoké množstvo vitamínu E. Podporuje teda rast brady. Nájdete v ňom aj iné vitamíny, minerály a esenciálne mastné kyseliny, a to najmä omega-3 a omega-6. Ak potrebujete zvýšiť hydratáciu pokožky a fúzov, olej z pšeničných klíčkov je na to ako stvorený. 

Olej zo semien mrkvy

Vďaka obsahu vitamínov, minerálov a antioxidantov je olej zo semien mrkvy neodmysliteľnou súčasťou starostlivosti o bradu a fúzy. Protizápalové a hydratačné vlastnosti sú tiež príjemným bonusom. Okrem toho, funguje aj ako prevencia predčasného šedivenia, čo poteší nejedného muža.

Maslo zo semien manga

Hydratáciu brady a fúzov zabezpečuje aj maslo zo semien manga. Uzatvára vlhkosť vnútri vlasov, čím zabraňuje lámavosti. Svojími vlastnosťami sa od ostatných olejov veľmi nelíši. Má však jednu špecifickú schopnosť, a tou je podpora tvorby kolagénu. Kolagén je pre zdravie pokožky a brady dosť podstatný.

Neobyčajný olej na rast brady 

Pokiaľ ide o podporu rastu brady a fúzov, olej na bradu PLUSHAIR je bezkonkurenčný. Obsahuje všetky spomenuté oleje a ešte ďalšie účinné látky, ako napríklad extrakt z aloe vera. Má teda najbohatšie zloženie. Navyše, spĺňa všetky kvalitatívne požiadavky.