Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Žiar vlasmi nie plešou

Zdravé a husté vlasy tešia len niektorých mužov. Zrejme majú skvelú genetickú výbavu. Ak k nim patríte, vedzte, že ste jeden z mála. Väčšina mužov ale také šťastie nemá, a tak sa začnú zmierovať s tým, že v strednom veku vlasy jednoducho rednú a šedivejú. A to ani nevedia, že sa tento stav dá celkom ľahko a rýchlo zvrátiť. Ako? Jednou z možností je aj dermaroller.

Obsah článku:
Čo je dermaroller a ako funguje
Svet pred dermarollerom
Dermaroller na vlasy vs. minoxidil a séra

Čo je dermaroller a ako funguje

O tomto nástroji s rozmermi holiaceho strojčeka ste už možno počuli. Spoznáte ho vďaka valčeku, na ktorom sú umiestnené titánové mikroihličky. Rolovaním po pokožke hlavy sa ihličky dostávajú do vrchných vrstiev kože, a to úplne bezbolestne, čo je pre mnohých celkom dobrou správou. Takto vzniknú drobné vpichy, čo síce znie drasticky, ale vôbec to tak nie je. Vpichy majú totiž svoj účel, a tým je zlepšenie cirkulácie krvi v koži. Z toho profitujú najmä vlasové folikuly, pretože ak sú správne prekrvené, môžu lepšie a rýchlejšie rásť. Existujú však ešte ďalšie dôvody, prečo dermaroller na vlasy tak dobre funguje. Doslova naštartuje regeneráciu kožných buniek a zefektívni vstrebávanie živín z kozmetických produktov. Z dobre vyživenej a zregenerovanej pokožky napokon rastú nové a zdravé vlasy.

Svet pred dermarollerom

Pýtate sa, ako muži podporovali rast vlasov pred tým než prišiel dermaroller? Existujú rôzne iné prostriedky, ako napríklad šampóny, oleje či séra. Aj v dnešnej dobe sú stále veľmi žiadané a obľúbené. Spomenieme napríklad minoxidil, na ktorý sa muži spoliehajú už celé desaťročia. Aj keď bol pôvodne vyvinutý s úplne iným zámerom, zhoda okolností ho predurčila k podpore rastu vlasov. Funguje tak, že predlžuje rastovú fázu vlasov a zároveň rozširuje cievy a zlepšuje prekrvenie v koži. Viac sa o ňom dočítate v samostatnom článku, kde nájdete aj skúsenosti a recenzie používateľov. Okrem minoxidilu sú skvelé aj séra zložené z prírodných olejov, ktorých kombinácia účinne zastavuje nadmerné vypadávanie vlasov a podporuje ich rast. Nachádza sa medzi nimi zázvorový, ricínový či arganový olej. Preukázateľné účinky priniesol aj tekvicový olej, olej z pšeničných klíčkov, zo semien mrkvy aj maslo zo semien manga a Aloe Vera. 

Dermaroller na vlasy vs. minoxidil a séra

Premýšľate, či môžete skombinovať dermaroller na vlasy s minoxidilom alebo sérom? V tom prípade máte podobné myšlienky ako vedci, ktorí sa na to pozreli odborným okom. Zamerali sa na súbežné použitie minoxidilu a dermarollera. Zistili, že stimulácia rastu nových vlasov je tak omnoho rýchlejšia a efektívnejšia. (Zdroj) Vďaka dermarolleru sa totiž účinné látky dostávajú hlbšie do kože. To platí aj v prípade séra či oleja. Ak teda uvažujete nad možnosťami, ako urýchliť rast vlasov alebo spomaliť ich vypadávanie, máte hneď niekoľko možností. Stačí si len vybrať tú, ktorá vám najviac vyhovuje.