Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Žiar vlasmi nie plešou

Viac ako 70% mužov počas svojho života zápasí s rednutím vlasov. Či už sa jedná o prirodzený jav starnutia, hormonálne zmeny alebo je na vine dopad zlej životosprávy, je pre mužov strata vlasov veľmi obtiažna.

Rednutie vlasov často vedie k úplnému plešateniu a hoci sú holohlaví muži vnímaní úplne rovnako ako tí s bujnou šticou, každý z nich prešiel vnútorným bojom, ktorý znamenal stratu symbolu ich identity. starostlivosť o telo je aj v dnešnej dobe vnímané skôr ako rýdzo ženská záležitosť. O mužoch potom ďalej všeobecne platí zlaté a staré pravidlo, že prijímajú veci tak ako sú a svoj vzhľad príliš neriešia. 

Je ale toto všetko pravda?

Z rozsiahlych prieskumov vyplýva, že stratu vlasov spôsobuje množstvo faktorov, akými sú:

  • Zlá životospráva
  • Genetické predispozície
  • Stres

Strata vlasov je stále obrovský zásah do psychiky. Vysporiadať sa s tým môže byť pre mnohých veľmi ťažké. Zriedka kedy sa niekto pozastavuje nad tým prečo mužom rednú vlasy preukázateľne viac ako ženám. Postupne tak prichádza nielen o vlasy, ale o svoje sebavedomie. Priebeh plešatenia ľudia berú ako samozrejmosť, s ktorou sa musí každý muž popasovať sám.

Pravdou však je, že ktorýkoľvek muž, či už to prizná alebo nie, sa musel vnútorne pobiť so skutočnosťou, že pravdepodobne nedokáže vyhrať boj s veternými mlynmi.

Po určitom čase sa musel zmieriť s tým, že skôr či neskôr o vlasy príde. Hoci sa tento pomyselný boj odohráva iba v hlave, môže spôsobiť závažné psychické problémy. A najmä vtedy, keď táto situácia zasiahne mladšiu populáciu. Rednutie a padanie vlasov totiž nie je záležitosťou výhradne starších generácií.

Väčšina mužov si začína všímať rednúce vlasy alebo ustupujúce vlasové línie už okolo dvadsiateho roku života a to im v zásade môže veľmi negatívne ovplyvniť sebavedomie.

Ľudské vlasy sú už dlho symbolom mužnosti a mladosti, pričom plešatenie považujú za niečo, čo treba maskovať. Akonáhle však akceptujete fakt, že o vlasy začínate prichádzať, stále existuje niekoľko vecí, ktoré môžu tento proces spomaliť, alebo dokonca úplne odvrátiť. V tejto chvíli ešte stále môžete vyhrať preteky s časom.

Mužská plešatosť je genetický aj hormonálny jav, niektorí muži majú vlasové folikuly citlivejšie na mužský hormón dihydrotestosterón.

To postupne vedie k zmenšeniu vlasových folikulov na pokožke hlavy. Folikuly sa zmenšia až z nich nakoniec prestanú rásť nové vlasy. Nie všetci muži, ktorí majú genetickú predispozíciu k plešatosti, však dôjdu k úplnej strate vlasov. Včasná liečba býva našťastie jednoduchá, aj cenovo dostupná.

Skvelé výsledky už dosiahli muži, ktorí stavili na liečivý roztok Minoxidil pre podporu rastu nových vlasov.

Výhodou tohto 5% roztoku je okrem iného cenová dostupnosť a účinky, ktoré sú preukázané. Výsledky koniec koncov podporujú recenzie reálnych užívateľov. My ho navyše odporúčame aplikovať masážnym valčekom – dermarollerom, ktorý nachádza svoje uplatnenie nielen v starostlivosti o pleť.

Dermaroller aktívne stimuluje prekrvenie pokožky. Táto pomôcka navyše výrazne zvyšuje vstrebávanie ošetrujúcich látok.

Dôležitú úlohu nielen v prevencii straty vlasov hrajú aj vitamíny ktoré by ste mali získavať z pestrej stravy, ako sú strukoviny, citrusy, ryža, alebo jednoducho formou dostupných suplementov ktoré sa rýchlo vstrebávajú a nijako nezaťažujú organizmus.

Ak vám strata vlasov prináša psychickú nepohodu či dokonca hanbu, pokúste sa svoj problém zachytiť včas a nežite v predstavách, že proti plešateniu nemožno bojovať. Nič nemusí byť stratené. My veríme, že pri zvolení toho správneho riešenia si budete môcť svoje vlasy užívať čo najdlhšie.