Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Žiar vlasmi nie plešou

S vypadávaním vlasov bojuje každý po svojom. Niekto sa spolieha na prostriedky z lekárne, iný zas dôveruje domácim metódam. Medzi verejnosťou kolujú rôzne babské rady proti vypadávaniu vlasov, tak sme pár z nich vybrali.

Obsah článku:
Prekrvenie pokožky
Vlasy sú ako kvety – potrebujú vodu
Vyvážená strava
Odvary z byliniek
Prírodné oleje
Domáca maska
Roztok proti vypadávaniu vlasov

Prekrvenie pokožky

Najjednoduchší spôsob, ako si poradiť s vypadávaním vlasov, je podpora cirkulácie krvi. Samozrejme, samotné prekrvenie nemusí stačiť, ale tvorí veľmi dôležitú súčasť celkovej starostlivosti o vlasy, pretože spolu s krvou sa do vlasových folikulov dostáva aj kyslík a živiny. Cirkuláciu krvi zlepšíte masážou. Bruškami prstov vytvárajte krúživé pohyby a postupujte od čela smerom dozadu.

Vlasy sú ako kvety – potrebujú vodu

Dodržiavanie pitného režimu je pre zdravie organizmu priam nevyhnutné. A to platí aj pre zdravie vlasov. Vplyvom dehydratácie sa vlasové vlákna vysušujú, lámu sa a spomaľuje sa aj ich rast. Ak teda riešite problém s vypadávaním vlasov, oplatí sa poslúchnuť aj babské rady, ktoré zahŕňajú dostatočný príjem tekutín. Odporúča sa pitie nesladenej vody, prípadne minerálnych vôd.

Vyvážená strava

Zvýšenú pozornosť treba venovať aj strave bohatej na vitamíny a minerály. Nedostatok týchto látok sa môže podpísať nielen na kvalite vlasov, ale tiež na pleti, nechtoch a, samozrejme, na celkovom zdravotnom stave. Do svojho jedálnička teda zaraďte ovocie, zeleninu, červené mäso a ryby. Všetky potrebné živiny sa však dajú dopĺňať aj formou vitamínových doplnkov. Ich príjem tak budete mať pod kontrolou. Najlepšie sú také vitamíny, ktoré sú určené na vlasy, pretože ich zloženie je špeciálne prispôsobené.

Odvary z byliniek

Čo by to boli za babské rady, keby sa nespomenuli odvary z bylín. Benefity, ktoré ponúka príroda, využívajú ľudia už od nepamäti. Bylinkami liečili choroby, skrášľovali sa, dokonca vyháňali zlých duchov. Proti vypadávaniu vlasov mali tiež silné zbrane, a to žihľavu, lopúch, zázvor či zelený čaj. Lúhy z týchto rastlín získate zaliatím vriacou vodou, ako keď si varíte čaj. Po vychladnutí si nimi opláchnite vlasy. Niektoré čaje môžete aj piť a využívať ich účinky na podporu rastu vlasov zvnútra.

  • Žihľava obsahuje veľa vitamínov, minerálov, antioxidantov a aminokyselín.
  • Rovnako tak aj zelený čaj. Ten má však aj silné protizápalové vlastnosti.
  • Čo sa týka lopúcha, odvar na oplachovanie vlasov pripravíte z listov. Ak ho chcete piť, použite koreň. Skvele detoxikuje organizmus a podporuje zdravie pokožky.
  • Zázvor je známy svojimi liečivými účinkami. Na odvar sa používa koreň a môžete ho piť nielen počas nádchy. Samozrejme, môžete si ním aj oplachovať vlasy. Vitamínom a minerálom sa tak poteší celé vaše telo.

Prírodné oleje

Ešte stále hovoríme o bylinkách a rastlinách, no tentokrát sú v inej forme. Tekvicový a arganový olej majú svoje verné miesto v nejednej kuchyni. Preto, ak hľadáte babské rady proti vypadávaniu vlasov, môžete sa stretnúť aj s nimi. Nielenže podporujú rast vlasov, ale efektívne zabraňujú nadmernému vypadávaniu. Bojujú však aj proti suchosti a lámavosti. Naneste si pár kvapiek oleja na končeky prstov a masírujte nimi pokožku hlavy. Spomedzi prírodných olejov môžete použiť aj ricínový alebo zázvorový olej.

Domáca maska

Maskou na vlasy nič nepokazíte. Na jej výrobu sa dajú použiť ingrediencie, ktoré máte v chladničke, ako napríklad vajcia, jogurt, citrónová šťava alebo med. Masku nechajte pôsobiť pol hodiny a potom vlasy dôkladne umyte.

Roztok proti vypadávaniu vlasov

Ak ste už vyskúšali možné aj nemožné, no výsledky ste aj tak nezaznamenali, môže ísť aj o vážnejší problém. Nadmerné vypadávanie vlasov môže byť dokonca dôvodom na návštevu lekára. V mnohých prípadoch sa totiž jedná o alopéciu, s ktorou si domácimi receptami zrejme neporadíte. Popri užívaní vitamínov a dodržiavaní pitného režimu tak môžete získať aj odporúčanie na kúpu minoxidilu. Ide o roztok, ktorý sa aplikuje priamo na pokožku hlavy. Je známy tým, že rozširuje cievy a stimuluje rast nových vlasov, takže určite stojí za vyskúšanie.