Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Žiar vlasmi nie plešou

Minoxidil Kirkland je skvelým riešením pri vypadávaní vlasov. No značka Kirkland, rovnako ako všetky kvalitné značky, bojuje s lacnými fejkami. Možno aj vy máte jeden z nich doma a čudujete sa, prečo vám nepomáha. Takto ho odhalíte.

5 spôsobov, ako odhaliť falošný minoxidil

1. Dátum exspirácie

Prvým krokom, ktorý môžete urobiť skôr než ho začnete používať, je kontrola dátumu exspirácie. Originálny minoxidil má na etikete uvedený dátum spotreby max. 2 roky od dátumu, kedy ste si ho kúpili. Falzifikáty zvyknú mať spotrebu o niečo dlhšiu, a to 3 a viac rokov. Ak natrafíte na minoxidil na rôznych bazárových stránkach, ako napríklad eBay, aukro, Bazoš, dokonca aj na Aliexpresse, je pravdepodobné, že bude už po expirácii.

2. Etiketa

Pri etikete ešte chvíľu zostaňte a venujte jej väčšiu pozornosť. Skúste ju odlepiť od fľaše. V prípade, že pri odlepovaní nemáte žiadne väčšie ťažkosti a pod štítkom nájdete sériové číslo či dátum exspirácie (buď priamo na fľaši, alebo na etikete zo zadnej strany), disponujete originálom. Fejk má totiž etiketu väčšinou silne prilepenú a pri pokuse o odlepenie sa vám potrhá. 

3. Vôňa

Po kontrole balenia otvorte uzáver a jemne si privoňajte. Ak minoxidil používate už dlhšie, nebudete mať problém zistiť, že niečo nie je v poriadku. Originál má vôňu ako metylovaný lieh a alkohol. Fejk môže mať veľmi podobnú vôňu, no vzhľadom na neznáme zloženie sa môže podobať skôr na vodku.

4. Kryštály

Pri otváraní fľaše ste si mohli všimnúť aj zvuk, ktorý je špecifický pre trenie kryštálikov o uzáver. Originálny minoxidil totiž po vyschnutí kryštalizuje. Ak ste tento zvuk nepočuli, skúste ešte trochu kvapaliny naliať do uzáveru a nechať ju vyschnúť. Ak sa ani vtedy neobjavia kryštály, žiaľ, zrejme máte dočinenia s falošným minoxidilom.

5. Farba roztoku

Fejk od originálu sa líši aj farbou samotného roztoku. Minoxidil Kirkland je mierne sfarbený, takže má nádych do žlta. Falzifikáty sú číre tekutiny. Ktovie, možno je to naozaj iba vodka zriedená vodou.

Aké sú riziká falošného minoxidilu?

Fejková verzia minoxidilu sa vyrába vo východných krajinách. Ako pri týchto produktoch býva zvykom, neexistuje žiadna záruka pôvodu, zloženia, ani bezpečnostných a kvalitatívnych opatrení pri výrobe. Používanie falošného minoxidilu môže mať za následok neúčinnosť, v horších prípadoch podráždenie pokožky

Plushair a Kirkland Signature

Náš tím expertov na medzinárodné obchodné vzťahy dohliada na dovoz minoxidilu priamo z USA.

Plushair garantuje jeho originalitu a kvalitu.

Sme si na 100% istí, že vám dodávame len to najlepšie. Dokonca aj so zárukou vrátenia peňazí v plnej výške, ak nebudete s výrobkom spokojný.

Šetrenie peňazí kúpou minoxidilu od pochybných predajcov v tomto prípade naozaj nie je na mieste. 

Zaujímavosť na záver – najčastejšie sa falšuje minoxidil vo forme roztoku, pretože pena sa vyrába ťažšie. Kúpa minoxidilu vo forme peny tak môže byť akousi zárukou originality.