Doprava Doprava zdarma od 49€ | Doručenie do 2 dní
Žiar vlasmi nie plešou

Vypadávanie a následné rednutie vlasov nie je nič príjemné. Úprava účesu býva výzvou a sebavedomie často klesá. Ale aj táto situácia má riešenie. Stačí navštíviť holiča, ktorý vám vykúzli strih šitý na mieru. Toto sú top účesy pre rednúce vlasy, ktorými sa môžete inšpirovať.

Obsah článku:
Jednoduché pravidlo pre rednúce vlasy
Buzz Cut
Crew Cut
Caesar
Faux Hawk
Pompadour
Comb Over
Mop Top
Prípravky na úpravu účesov
Brada ako súčasť účesu
Rednúce vlasy majú aj iné riešenie

Jednoduché pravidlo pre rednúce vlasy

Vo všeobecnosti platí, že pre rednúce vlasy je najlepšou voľbou krátky strih. To však neznamená, že nemôžete vyzerať štýlovo. Základom sú skrátené boky, ktoré sofistikovane zakryjú riedke pramene a upriamia pozornosť na vrchnú časť, ktorá bude pôsobiť hustejším dojmom. Ak si pestujete aj bradu, môžete ju zakomponovať do celkového vzhľadu. Samozrejme, aj fanúšikovia dlhších vlasov môžu kamuflovať ustupujúcu vlasovú líniu. Vysvetlíme vám, ako.

Buzz Cut

Ide o najjednoduchší strih, ktorý nie je náročný na úpravu. Vyznačuje sa úplne krátkymi vlasmi po bokoch hlavy a vzadu. Smerom k temenu hlavy sú postupne dlhšie, stále sú však krátke. Tento účes skvele maskuje rednúce vlasy

Crew Cut

Tento strih je podobný ako predchádzajúci, no na temene hlavy sú vlasy o niečo dlhšie. Smerom dole sú postupne zostrihané a účes končí vyholenou pokožkou. Cieľom je opäť vytvorenie dojmu hustejších vlasov.

Caesar

Princíp tohto strihu je rovnaký ako pri prvých dvoch. Rozdiel je len v ofine, ktorá je o niečo dlhšia a zarovnaná. Tú si môžete vyčesať dohora pomocou vosku alebo uhladiť smerom dole. Vlasy na temene sú tiež dlhšie, vďaka čomu máte viacero možností úprav.

Faux Hawk

Pozornosť od ustupujúcej vlasovej línie môžete odviesť aj pomocou tohto strihu. Boky sú zostrihané nakrátko a dostratena, pričom na temene úradujú dlhšie vlasy. Úprava tohto účesu je už však o niečo zdĺhavejšia. Budete potrebovať vosk alebo iný prípravok, pomocou ktorého vlasy rozstrapatíte. Ak sa vám tvoria kúty, niektoré vlasy môžete nasmerovať aj na túto oblasť, čím ich zakryjete. V konečnom dôsledku vyzerá tento účes veľmi sviežo a plní svoj účel.

Pompadour

Trendom medzi mužmi je aj tento účes. Hoci sa môže zdať, že nie je vhodný pre rednúce vlasy, opak je pravdou. Podstatou je zostrihať boky a vrchnú časť zdvihnúť hore a nasmerovať dozadu. Čím dlhšie vlasy necháte na temene, tým lepší efekt. Zdvihnutá ofina skvele odvádza pozornosť a zakrýva problémové miesta.

Comb Over

Riedke a jemné vlasy vyzerajú dobre aj vtedy, ak sú upravené týmto štýlom. Vlasy na bokoch učešte nadol a vlasy na vrchu do zasa šikmo do strany. Tento účes dodáva vlasom objem a je vhodný pre krátke aj dlhšie vlasy

Mop Top

Pre pánov, ktorí krátkym vlasom až tak nefandia, je vhodný napríklad aj Mop Top. Dôležitú úlohu tu zohráva ofina, ktorá je sčesaná na čelo. Kúty a ustupujúca línia sú tak zamaskované a navyše to pôsobí celkom sviežo.

Prípravky na úpravu účesov

Nie každý produkt je pre rednúce vlasy vhodný. Odporúčame skôr vosky, pomády, tužidlá alebo laky, ktoré vlasom dodajú potrebný objem. Ak môžete, gélu sa vyhnite, pretože ten má tendenciu vlasy zlepovať do prameňov, často sú aj spľasnuté a majú mokrý vzhľad. Rednúce miesta sú tak viditeľnejšie. 

Dbajte aj na to, aby ste to s prípravkom neprehnali. Menej je niekedy viac. Taktiež nepoužívajte viac prípravkov naraz, aby ste vlasy zbytočne nezaťažili. Efekt by mohol byť opačný než by ste potrebovali.

Brada ako súčasť účesu

Ako vidíte, ku každému strihu vlasov sa hodí aj brada. Jej úpravu a kombinovanie s účesom zvládne každý dobrý barber. Navyše, brada účinne odvádza pozornosť od rednúcich vlasov, pôsobí mužne a podporuje sebavedomie.

Rednúce vlasy majú aj iné riešenie

Vďaka rôznym strihom a účesom sa s rednúcimi vlasmi dá celkom rýchlo zmieriť. Alebo sa môžete vybrať opačnou cestou a svoje vlasy dostať pod kontrolu. Správnym prostriedkom môžete podporiť rast vlasov a zlepšiť ich hustotu. Niektoré sú dokonca vhodné aj na bradu.

Takým je napríklad minoxidil. Je účinný proti vypadávaniu vlasov, pretože zlepšuje cirkuláciu krvi, čím zabezpečuje prísun kyslíka a živín do vlasových folikulov

Ak sa vám však zapáčili nejaké účesy pre rednúce vlasy, nemusíte sa ich vzdávať. Každý z nich môžete vyskúšať, aj keď máte hustejšiu hrivu.